Hockeyspelare

När isen börjar tina och våren står för dörren är det dags för det mest spännande inom SHL – SM-slutspelet! För alla er hockeyentusiaster där ute, låt oss dyka djupt in i strukturen och förstå hur lagen tar sig till den åtråvärda finalen och chansen att lyfta Raoul LeMats pokal.

Först och främst, vilka lag är det som får delta i denna isiga dans? Jo, lag 1-6 i SHL-tabellen är redan direktkvalificerade till kvartsfinal. Dessa lag har kämpat hårt under hela säsongen och förtjänar sin plats i strålkastarljuset. Men räkna inte bort lag 7-10! Dessa lag har en chans att visa vad de går för i åttondelsfinalen. Här spelas det i bäst av tre matcher med formatet borta-hemma-hemma (B-H-H). Det är en intensiv start på slutspelet, där endast de två bästa avancerar.

Och vad händer efter att dessa åttondelsfinaler har avgjorts? De två segrande lagen ställs mot de två topplagen från SHL-tabellen i kvartsfinal. Låt oss inte glömma att den taktiska aspekten kommer in här – det lag som avancerade från åttondelsfinalen men som hade den lägre tabellplaceringen under seriespelet får möta det första topplaget. Det andra avancerande laget, med en bättre rankning, möter det andra topplaget. Och för att krydda det hela kommer de resterande kvartsfinalerna att se trean möta sexan och fyran gå mot femman.

Nu kanske du undrar – vem får fördelen av hemmaplan? De högst rankade lagen i varje matchserie sparkar igång festligheterna på sin egen is. Därefter turas lagen om för att spela framför sina egna fans, vilket ger en fantastisk atmosfär i varje match!

Hur många lag spelar slutspel i SHL?

Så när det kommer till kritan, hur många lag spelar i slutspel i SHL? Jo, det är totalt 10 lag som kämpar om äran, men bara ett kan kalla sig svenska mästare för säsongen och belönas med den prestigefyllda Raoul LeMats pokal. Så sätt dig ner, njut av varje sekund och heja fram ditt favoritlag genom detta elektriska SM-slutspel i SHL!

/Fantasyhockey.se